Otthonfelújítási támogatás

Rendezze be lakását a Furnie egyedi bútoraival fél áron!
család

Ha Ön gyermeket nevel és felújítást tervez biztosan nem kerülte a figyelmét az otthonfelújítási állami támogatás. Ha mégis, akkor eláruljuk: a felújításra szánt összeg 50%-ára lehet ezt igényelni, de maximum 3 millió forintot, tehát 6 millió forintos felújítással lehet mindezt a lehető legnagyobb mértékben kihasználni. A támogatás további részleteiről, feltételeiről ide kattintva érdeklődhet.

Amióta a magyar kormány egy évvel ezelőtt kormányrendeletbe foglalva lehetővé tette a gyermeket nevelő családok részére, hogy otthonfelújítási állami támogatás keretein belül maximum 3.000.000 vissza nem térítendő forintból valósíthassák meg álmaikat több ezer család alakított már ki tetőtéri lakrészt, rendezte be a házát személyre szabott bútorokkal vagy építtetett egy új helyiséget az otthonához. Ön is nevel legalább egy gyermeket vagy 12 hetes várandós? Ne várjon tovább, igényelje a támogatást!

Mivel több ügyfelünk is érdeklődött, hogy a Furnie egyedi bútorgyártása kapcsán is igénybe vehető-e az 50%-os otthonfelújítási állami támogatás szerettük volna a lehető legérthetőbben és minden feltételt és kulcsfontosságú feltételt feltüntetve ismertetni a támogatás körülményeit, mértékét és jellegét. Hogy miért fordítunk erre energiát? Mert az ügyfeleink és az igényeik számunkra prioritást képeznek, illetve el kell mondjuk: Jelenleg ez a legköltséghatékonyabb formája egy új, egyedileg megálmodott és megtervezett bútor beszerzésének és beszereltetésének. Nincs megkötve a kezük a helyiséget illetően: akár a konyhabútor szettjüket szeretnék lecserélni, akár a hálószobát bővítenék egy tágasabb gardróbszekrénnyel vagy a fürdőszobát varázsolnák olyanná, amellyel egy háztartás sem büszkélkedhet, nincs akadály. Azonban vannak bizonyos feltételek, amelyeknek eleget kell tenniük a pályázó családoknak. Ezeket szeretnénk a gördülékenység és a félreértések elkerülése végett egy cikkbe, pontokba összeszedni.

A 50%-os otthon felújítási állami támogatás feltételei

  • Legalább egy gyermeket kell nevelni, aki az igénylő:
    • magzata a várandósság betöltött 12. hetét követően, valamint
    • vér szerinti vagy örökbefogadott gyermeke, aki 25. életévét még nem töltötte be, vagy a 25. életévét már betöltött, megváltozott munkaképességű személy.
    • kiskorú rokona, ha a gyermek szüleinek halála miatt az igénylő a kirendelt gyámja
  • Házastársak, élettársak és gyermeküket egyedül nevelő szülők pályázhatnak, de bizonyos feltételekkel elvált szülők is.
    • az a szülő igényelheti a maximális támogatást (3 millió forint), akinél legalább egy közös gyermek él (lakcímkártya szerint), valamint a másik szülőnél nincs egyetlen közös gyermek sem.
  • Meglévő otthon felújítására szolgál a támogatás, legalább 1 éve az ingatlanban kell laknia a családnak.
  • A felújítási program 2021. január 1-től tart 2022 december 31-ig, azaz a munkálatoknak ebben a két évben kell végbe menniük.
  • A teljes támogatás 3.000.000 Ft melynek egyik felét anyagköltségre, másik felét munkadíj kifizetésére lehet elszámolni. 
  • A felújítást a családnak kell előfinanszíroznia, majd az összegyűjtött számlák alapján benyújtani a támogatási igényt.
  • Természetesen egyéb felújítással, más vállalkozások által végzett munkákkal együtt is kitölthető a program. Minden vállalkozóval szerződést kell kötni ehhez a számlák gyűjtése mellett.

A Magyar Államkincstárhoz kell beküldeni a támogatási igényt. Az ehhez szükséges linkeket alább találja.

További Blogcikkek

Otthonfelújítási támogatás

Rendezze be lakását a Furnie egyedi bútoraival fél áron!